Nieuwe hondenlosloopweides in Wilsele en Wijgmaal

Stad plaatst eerste nestkastjes voor zwaluwen
15 mei 2019
Stad Leuven perkt reclamefolders in
13 juni 2019

Nieuwe hondenlosloopweides in Wilsele en Wijgmaal

2019-05-21 | Op dinsdag 21 mei opende de stad Leuven de eerste hondenlosloopweide in Wilsele. Schepen van dierenwelzijn Thomas Van Oppens en schepen van openbaar groen Lalynn Wadera nodigden hondeneigenaars uit de buurt uit om de eerste stappen op de weide te zetten. Ook in Wijgmaal opent deze maand nog een speelweide voor honden. De nieuwe hondenweides komen er op vraag van enkele hondeneigenaars uit de buurt.

Een hondenloopweide is een plek waar honden zonder leiband kunnen ravotten. Met de weides in Wijgmaal en Wilsele komt de teller in Leuven op tien te staan. Eerder legde de stad al hondenlosloopweides aan in Leuven-Centrum (Tiensevest), Kessel-Lo (Lolanden, Prins Regentlaan, Genadedal, Park Michotte, Diestsesteenweg), Heverlee (Van Ostaijenpark) en Wijgmaal (Rietensplein).

De weides komen er op vraag van bewoners uit de buurt én van de hondeneigenaars zelf. Hondenliefhebbers komen graag buiten en laten hun dieren graag ravotten. We willen dat zowel hondenliefhebbers als andere buurtbewoners rustig buiten kunnen zijn en voluit genieten van de groene ruimtes in de stad. De hondenloopweides zijn een ideale oplossing. Ze zijn harmonieus ingebed in het groen, hondenbaasjes en andere bewoners zijn enkel van elkaar gescheiden door een mooie houten omheining.

“In de hondenlosloopzones kunnen de honden nu voluit ravotten en spelen, zonder de rust van andere mensen en dieren te storen.”

Ze zijn een enorme verbetering voor de honden, maar ook voor heel wat andere dieren in de natuur. Een loslopende hond kan makkelijk de rust van andere dieren verstoren. In de hondenlosloopzones kunnen de honden nu voluit ravotten en spelen, zonder de rust van andere mensen en dieren te storen. Voor de uitwerpselen plaatsten we vuilbakken. Zo blijft het ook op de weide aangenaam voor de hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters.

De hondenloopzones van Wilsele en Wijgmaal zijn vanaf nu vrij toegankelijk. Honden en hun baasjes zijn er welkom om te ravotten en elkaar te ontmoeten. De hondenlosloopweide van Wilsele is gelegen op de driesprong Jan-Baptist Vanderelststraat – Kwadenhoekstraat – Streekstraat. Wie de speelzone in Wijgmaal zoekt, gaat daarvoor naar de Dijlemeander in Wijgmaal.