Stadsbestuur reorganiseert personeel door coronamaatregelen

Leuven baas over eigen data
6 maart 2020
Leuvenaars dragen afvalophalers warm hart toe
26 maart 2020

Stadsbestuur reorganiseert personeel door coronamaatregelen

2020-03-18 | Een medewerker van de bibliotheek die je bedient aan de loketten van het stadskantoor, of een bewaker van een sporthal die nu plots huisvuil ophaalt: het kan allemaal in tijden van corona. “We moeten creatief uit de hoek komen om onze diensten te kunnen blijven aanbieden”, zegt schepen van personeelszaken Thomas Van Oppens.

Bij stad Leuven wordt er sinds deze week volledig van thuis uit gewerkt. Enkel de loketten zijn nog geopend. Tegelijk gebeurde er een hele reorganisatie van de stadsdiensten om de diensten te laten draaien terwijl anderen verplicht in quarantaine gingen. Zo is er stadspersoneel dat poetst of administratieve taken vervult in de huisartsenwachtpost. Medewerkers van de bibliotheek zijn nu aan het werk bij de loketten van de stad. En later deze week starten enkele medewerkers van de sporthallen nog bij de ophaling van huisvuil. “Ik ben bijzonder trots op de houding van onze medewerkers en ik ben hen dan ook bijzonder dankbaar voor hun flexibiliteit en daadkracht”, zegt Van Oppens.

“Ik ben de medewerkers bijzonder dankbaar voor hun flexibiliteit en daadkracht.”

Plicht

Yassine El Mahmoudi is een van de vaste medewerkers van de bibliotheek die nu plots in het stadskantoor is beginnen werken. “Ik vind het mijn plicht om dit te doen”, zegt hij. “In de bibliotheek waren we bezig boeken in de rekken te zetten na de renovatie, maar dat is stilgelegd omdat we dicht op elkaar werkten en er te veel risico’s waren. Tegelijk kwam er een roep om versterking vanuit de dienst burgerzaken. Ik ben gezond, en perfect in staat om te werken. Dus waarom zou ik niet gaan bijspringen? Er werd gekeken naar ieders capaciteiten om te zien welke taken ze op zich konden nemen”, zegt Yassine. “Sommigen hebben wel een kleine opleiding nodig, maar het is voor ons allemaal ook wel boeiend om eens in een andere omgeving te werken. En dat we op een moment als dit allemaal gewoon even buiten onze comfortzone treden om samen te zorgen dat de boel blijft draaien, dat motiveert ook gewoon. Zolang mijn gezondheid dit toelaat, wil ik het met plezier blijven doen.”

Bron: © Het Nieuwsblad